A gyengébbik nem védelmében

1999-ben az ENSZ Közgyűlése november 25-ét határozta meg A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjává.

A nők ellen elkövetett erőszak fogalmába beletartoznak a testi és a lelki sanyargatások, valamint a szexuális indíttatásból elkövetett inzultusok. Valódi számokat, statisztikákat nehéz meghatározni, mivel a családon belüli erőszakok gyakran zárt ajtók mögötti titok marad.

Magyarországon közel kétmillió olyan nő él, aki 75 éves kora előtt valamikor élt súlyos lelki erőszakot használó partnerrel párkapcsolatban, és élete során közel 800 ezer nőt ért testi, valamint közel 300 ezret szexuális erőszak is.

A Fiatalok az Emberi Jogokért szervezet minden alkalmat megragad arra, hogy felhívja a figyelmet az alapvető emberi jogokra. Kampányuk alapja az 1948-ban elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában meghatározott 30 pont.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, pénteken este, Budapesten a Duna Pláza forgalmas környékén emberi jogi felvilágosító füzeteket, szórólapokat osztottak.

L. Ron Hubbard, a Szcientológia vallás alapítója, humanitárius munkássága során szorgalmazta az alapvető jogaink ismerté tételét, megismerését. A Fiatalok az Emberi Jogokért szervezet aktivistái is azt tartják az első lépésnek, hogy mindenkinek tisztában kell lennie veleszületett jogaikkal.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus