Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

cukorbetegség

Google lencsék cukorbetegeknek és távollátóknak

A Google megállapodást írt alá a Novartis gyógyszergyárral innovatív okos kontaktlencséinek gyártására. A két cég először egy glükózmérő lencsét fog előállítani cukorbetegek, egy másik lencsét pedig a távollátók számára. A fejlesztők azonban a technológia más felhasználásaira is utaltak, és nemrég szabadalmaztattak egy beépített kamerával felszerelt lencsét.

A 2-es típusú cukorbetegeknek a repceolaj a legjobb választás

Dr. David Jenkins munkatársaival olyan 2-es típusú betegek csoportjait hasonlította össze, akik repceolajjal készült kenyeret tartalmazó alacsony glikémiás indexű, vagy teljes kiőrlésű kenyeret tartalmazó alacsony glikémiás indexű étrenden éltek. A kutatók szerint a repceolaj a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára.

Egereknél gyógyítható az 1-es típusú cukorbetegség

Azok a tudósok, akiknek sikerült visszafordítani az 1-es típusú cukorbetegség folyamatát egereknél, azt állítják, hogy eredményük a jövőben a diabétesszel küzdő embereken is segíthet. Az 1-es típusú cukorbetegség az összes diabéteszes diagnózis nagyjából 5 százalékára terjed ki, s általában gyerekeknél és fiatal felnőtteknél állapítják meg.

Hányszor egyenek egy nap a cukorbetegek?

A királyi reggeli és a polgári ebéd egészségesebb, mint hat kisebb étkezés a nap folyamán, különösen a túlsúlyos és a kettes típusú cukorbetegségben szenvedő betegek számára – derül ki a friss cseh kutatásból. A felmérés során ötvennégy 30 és 70 év közötti, kettes típusú diabétesszel küzdő páciens étrendjét vették górcső alá a szakemberek.

Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nem csak az egészség megőrzését szolgálja, hanem fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Sokan a vércukor-ingadozások miatti rosszulléttől tartva nem mernek elkezdeni sportolni, pedig van megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak. A mozgás ugyanis hatékonyan képes csökkenteni a vércukorszintet.

Több mozgás, kevesebb gyógyszer?

Kávéval a cukorbetegség ellen?

Ha napi másfél csészével növeljük a kávéfogyasztásunkat, 11%-kal csökkenthetjük a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Már korábban is kimutatták, hogy a kávéivók kisebb mértékben vannak kitéve a cukorbetegség kialakulásának, a mostani vizsgálat arra hívja fel a figyelmet, hogy a kávé mennyiségének növelésével a kockázat tovább csökkenthető.

A cukorbetegség és a táplálkozás.

A cukorbetegség alatt rendkíkül kell figyelni a táplálkozásra. A cukorbetegek külön diétás étrend szerint táplálkoznak, hiszen rendkívül kell figyelni a termékek glikémiás indexére, a szénhidrát tartalomra, a fehérje, és a zsír tartalomra is. Ezeket együtt véve kell egy tökéletes diétát kialakítani, amely mellett minimálisan mozognunk is kell.

A Mount Everesten rejlik a cukorbetegség kulcsa

A Mount Everesten járt hegymászókon végzett vizsgálat új megvilágításba helyezi a kettes típusú cukorbetegség biológiai kiváltó tényezőit, miután kiderült, hogy az ottani alacsony oxigénszint növeli az inzulinrezisztenciát. A kutatók kifejezetten arra voltak kíváncsiak, hogy ez (a hypoxia) összefüggésben áll-e a cukorbetegség kockázati tényezőjével.

Vége a szurkálásnak a cukorbetegeknél

A hagyományos vércukorszint-mérés mindig fájdalommal jár, de feltalálták azt a bőr alá beültethető szenzort, amely mindezt megszüntetheti.

Mediterrán étrenddel a cukorbetegség ellen

A mediterrán étrend jelentősen csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát azoknál, akik a szívbetegség szempontjából is fokozott veszélyben vannak – derül ki egy friss kutatásból. Az eredményekhez 19 korábbi tanulmányt elemeztek újra a szakértők, amelyek több mint 162 000 embert vettek górcső alá, átlagosan 5,5 éven át tartó megfigyeléssel.