A somlói juhfark bor jellemzői!
A Juhfark szőlő egy rendkívül érdekes fajta, mellyel elég nehéz dolgozni, azonban ez nem szegi a borosgazdák kedvét és évről-évre ültetik, valamint szüretelik a Juhfark szőlőt. Azért nehéz vele dolgozni, mert nagyon tömött fürtjei vannak, így nehéz úgy leszedni a fürtöket, hogy ne sérüljenek a szőlőszemek, valamint a károkozók is könnyedén eltudnak rajta terjedni és így könnyen kárba mehet akár az egész fürt. E hátrányok ellenére nemhogy csökken, hanem nő a Juhfark bortermelők létszáma. Gyakran nevezik a Somló-hegy borának is a Juhfarkból készült borokat, mivel a hegy vulkanikus, bazaltos talaja kiváló táptalaj a szőlőnek. Vannak, akik szerint minimum 6 évig kell érlelni a Juhfark szőlőből készült bort, azonban sokan minimum 3 évre esküsznek. Sok helyen lehet ár kóstolni a somlói Juhfark bort, azonban mi az 5 Ház Borbirtokot ajánljuk Önnek, mivel csodálatos helyen található a szállás, a kényelmes apartmanokban kipihenheti a fáradalmakat és megkóstolhatja a hegyen termelt szőlőkből készült borokat, valamint a helyi ételeket. Foglaljon szállás még ma és ízlelje meg a somlói Juhfark bort egy idilli környezetben!