Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

cukorbetegség

Google lencsék cukorbetegeknek és távollátóknak

A Google megállapodást írt alá a Novartis gyógyszergyárral innovatív okos kontaktlencséinek gyártására. A két cég először egy glükózmérő lencsét fog előállítani cukorbetegek, egy másik lencsét pedig a távollátók számára. A fejlesztők azonban a technológia más felhasználásaira is utaltak, és nemrég szabadalmaztattak egy beépített kamerával felszerelt lencsét.

A 2-es típusú cukorbetegeknek a repceolaj a legjobb választás

Dr. David Jenkins munkatársaival olyan 2-es típusú betegek csoportjait hasonlította össze, akik repceolajjal készült kenyeret tartalmazó alacsony glikémiás indexű, vagy teljes kiőrlésű kenyeret tartalmazó alacsony glikémiás indexű étrenden éltek. A kutatók szerint a repceolaj a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára.

Egereknél gyógyítható az 1-es típusú cukorbetegség

Azok a tudósok, akiknek sikerült visszafordítani az 1-es típusú cukorbetegség folyamatát egereknél, azt állítják, hogy eredményük a jövőben a diabétesszel küzdő embereken is segíthet. Az 1-es típusú cukorbetegség az összes diabéteszes diagnózis nagyjából 5 százalékára terjed ki, s általában gyerekeknél és fiatal felnőtteknél állapítják meg.

Hányszor egyenek egy nap a cukorbetegek?

A királyi reggeli és a polgári ebéd egészségesebb, mint hat kisebb étkezés a nap folyamán, különösen a túlsúlyos és a kettes típusú cukorbetegségben szenvedő betegek számára – derül ki a friss cseh kutatásból. A felmérés során ötvennégy 30 és 70 év közötti, kettes típusú diabétesszel küzdő páciens étrendjét vették górcső alá a szakemberek.

Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nem csak az egészség megőrzését szolgálja, hanem fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Sokan a vércukor-ingadozások miatti rosszulléttől tartva nem mernek elkezdeni sportolni, pedig van megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak. A mozgás ugyanis hatékonyan képes csökkenteni a vércukorszintet.

Több mozgás, kevesebb gyógyszer?

Kávéval a cukorbetegség ellen?

Ha napi másfél csészével növeljük a kávéfogyasztásunkat, 11%-kal csökkenthetjük a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Már korábban is kimutatták, hogy a kávéivók kisebb mértékben vannak kitéve a cukorbetegség kialakulásának, a mostani vizsgálat arra hívja fel a figyelmet, hogy a kávé mennyiségének növelésével a kockázat tovább csökkenthető.

A cukorbetegség és a táplálkozás.

A cukorbetegség alatt rendkíkül kell figyelni a táplálkozásra. A cukorbetegek külön diétás étrend szerint táplálkoznak, hiszen rendkívül kell figyelni a termékek glikémiás indexére, a szénhidrát tartalomra, a fehérje, és a zsír tartalomra is. Ezeket együtt véve kell egy tökéletes diétát kialakítani, amely mellett minimálisan mozognunk is kell.

A Mount Everesten rejlik a cukorbetegség kulcsa

A Mount Everesten járt hegymászókon végzett vizsgálat új megvilágításba helyezi a kettes típusú cukorbetegség biológiai kiváltó tényezőit, miután kiderült, hogy az ottani alacsony oxigénszint növeli az inzulinrezisztenciát. A kutatók kifejezetten arra voltak kíváncsiak, hogy ez (a hypoxia) összefüggésben áll-e a cukorbetegség kockázati tényezőjével.

Vége a szurkálásnak a cukorbetegeknél

A hagyományos vércukorszint-mérés mindig fájdalommal jár, de feltalálták azt a bőr alá beültethető szenzort, amely mindezt megszüntetheti.

Mediterrán étrenddel a cukorbetegség ellen

A mediterrán étrend jelentősen csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát azoknál, akik a szívbetegség szempontjából is fokozott veszélyben vannak – derül ki egy friss kutatásból. Az eredményekhez 19 korábbi tanulmányt elemeztek újra a szakértők, amelyek több mint 162 000 embert vettek górcső alá, átlagosan 5,5 éven át tartó megfigyeléssel.

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus