Egyre gyakoribb a mobiltelefon-allergia

Egyre többen fordulnak orvoshoz a mobiltelefonokban lévő fémek által okozott allergiás bőrtünetekkel. Egy lánynak például kiütések jelentek meg a mellkasán, miután a melltartójában tartotta a készüléket. A mobiltelefonok házát és gombjait alkotó nikkel és a króm tehetőek felelőssé a kiütésekért, amelyek az arcon, az állon és a fül környékén jelentkeznek.

Amerikai és dán szakértők ennek fényében megkérdőjelezik, hogy a gyártók betartják-e a nikkel használatára vonatkozó európai uniós szabályokat. Összesen 37 dokumentált mobiltelefon-allergiás esetet elemeztek újra, így merült fel a gyanú. A Pediatric Allergy, Immunology and Pulmonology című szakfolyóiratban megjelent beszámoló szerint a mobilhasználat elterjedésének nyomán 2000 és 2010 között drámai mértékben nőtt az ezzel kapcsolatos bőrproblémák száma. Az esetek csaknem fele 18 év alattiakat érintett...

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus