L. Ron Hubbard a repülés hőskorában

A Nemzetközi Polgári Repülési szervezet 1999-ben nyilvánította december-7 a polgári repülés napjává. A szervezet közgyűlése azért döntött e nap mellett, mert 1944. december 7-én Chicagóban írták alá a polgári repülés első jelentős egyezményét.
L. Ron Hubbard-ot legtöbben úgy ismerik, mint a Szcientológia vallás alapítóját.
És valóban ez életútjának legnagyobb műve! De élete a Szcientológia megalapítása előtt is kalandoktól, és felfedezésektől volt gazdag. Írt regényeket, vezetett expedíciókat, és 1941-ben alig harminc évesen megkapta a hajóskapitányi engedélyt a világ minden óceánjára.
Még ezt megelőzően megismerkedik a repüléssel is és csatlakozik az egyetemi repülős klubhoz. Eleinte vitorlázórepülő pilótaként kezdi, ő lesz az Egyesült Államok 385. vitorlásrepülő pilótája. Rövid idő alatt hihetetlen magabiztosságot, és tapasztalatot szerez ezeknek a könnyű, többnyire fából készült repülőknek a vezetésében.
Az ilyen motorikus meghajtás nélküli „gépek” irányítása általában nagy kompetenciát igényelt. A pilóta csak a szelekre és áramlatokra hagyatkozhatott, nem volt egy olyan gomb aminek megnyomásával eliszkolhatott a légtér rázósabb területeiről. L.Ron Hubbard itt akkora tapasztalatra tesz szert, hogy később amikor gépi repülésbe kezd, azt minden előzetes gyakorlás nélkül teszi.
A vitorlázó repülőkről áttérve olyannyira elsajátítja a motoros repülősport fogásait, hogy hamarosan repülős bemutatókon vesz részt és körutakat tesz a kontinens közép-nyugati területein. Ezeken a bemutatókon gyorsaságával és manővereivel nem csak a közönséget kápráztatja el, hanem pilóta társait is. Ezért tőlük a „Villám Hubbard” becenevet kapja.
Mindazokat a technikai felfedezéseket, és újításokat, amik a repülés területén mennek végbe, a Sportpilóta című országos lap hasábjain adja közre. Ugyanebben az újságban saját tapasztalatairól is beszámol, és jó tanácsokkal látja el pilótatársait, hogyan repüljenek kedvezőtlen körülmények esetén. L.Ron Hubbard-ot ma az amerikai repülés hőskorának pilótájaként tartják számon.
L. Ron Hubbard és névtelen társai repüléseik során olyan tapasztalatokat szereztek, amelyeket megosztva jelentős mértékben hozzájárultak a repülés fejlődéséhez.
A polgári repülés nemzetközi napjáról azért döntöttek, hogy évente megemlékezzünk a polgári repülésben dolgozókról, a pilótákról, a kisegítő, és a földi személyzetről. Mindenkiről, aki valamikor is hozzátett, illetve hozzátesz a polgári repülés eredményességéhez, biztonságához.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus