Mi okozhatja a hasfájást

A hasfájás gyerekkorban nagyon gyakori, sok család küzd ezzel a problémával. Hiába próbálják a szülők minél egészségesebben táplálni a gyerkőcöt, sajnos az esetek többségében ez nem válik be és a hasfájás ugyanúgy rendszeresen előjön. Ekkor érdemes minél hamarabb felkeresni egy gyermek gasztroenterológust.

A gyermekek bélrendszere felnőtté válásukig folyamatosan fejlődik, éppen ezért normális lehet, ha néha előjön a hasfájás, de komoly problémát is jelezhet. Tejfehérje allergia, laktáz enzim hiánya, reflux vagy gluténérzékenység is állhat a háttérben, de előfordulhat, hogy vírusos vagy bakteriális fertőzéssel van dolgunk. A hasfájást az esetek többségében hígabb széklet is kíséri, ezen kívül hányás, gyengeség, étvágytalanság, fájdalom, rossz közérzet, fogyás és vérszegénység is jelentkezhet.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus