Fogyás a gondolat erejével: hatni tudunk az anyagcserénkre
Ha azt gondoljuk – függetlenül attól, hogy igaz-e –, hogy hizlaló ételt eszünk, a ghrelin nevű „éhséghormon" szintje gyorsabban indul csökkentésnek, mintha azt hinnénk, egészséges falatokat fogyasztunk – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a nehéz ételekhez társuló gondolatok az anyagcsere gyorsulásával, ennélfogva gyorsabb zsírégetéssel járnak.
Sokan alaposan áttanulmányozzák a címkét annak eldöntésére, hogy az adott élelmiszer hizlal vagy egészségtelen-e. Egy nemrégiben készült vizsgálat szerint azonban maga a címke majdnem olyan fontos, mint maga a termék, hiszen hizlalónak hitt élelmiszer fogyasztásakor felgyorsul az anyagcsere – méghozzá arra való tekintet nélkül, hogy valóban egészségtelen áruról van-e szó. Ezzel ellentétben viszont lassul a metabolizmus, amikor egészségesnek vélt étellel táplálkozunk...