Hangulatfüggő, hogy mikor mit eszünk
Az érzelmi evés minden bizonnyal a legtöbb ember számára ismerős érzés, legyen szó akár egy rosszul sikerült hétről a munkahelyünkön, ami után másra sem vágyunk, mint egy jó filmre és egy nagy tál pattogatott kukoricára, vagy egy kemény vizsgahétről, amikor tanulás közben megállás nélkül majszoljuk az édességet, nem beszélve az evésbe folytott bánatunkról.
Szakemberek azonban legújabban azt is kimutatták, hogy attól függően, hogy éppen milyen a hangulatunk, más és más féle ételt kívánunk meg. Ha például a szőlő és a csokidrazsé közül lehet választani, aki jó hangulatban van, inkább az előbbit, aki viszont rosszkedvű, inkább az utóbbit fogja kérni. A Delaware Egyetem szakembere, Meryl Gardner professzor azonban a miértekre is kíváncsi volt, vagyis arra, mitől fordulhat elő, hogy rosszkedvünkben inkább egészségtelen, míg jókedvünkben inkább egészséges ételeket kívánunk meg...