Hummusz, az egészséges csicserikrém
A hummusz krémes állagú közel-keleti étel, melyet pürésített csicseriborsóból, fűszerekből, szezámmagból, vaj, citromlé és fokhagyma hozzáadásával készítenek. Különösen a török és arab hummusz az elterjedt, ott e nélkül az étkezés nem is lehet elképzelni. A saját készítésű hummusz gyorsan elkészül, az egészséges és finom krém azonnal fogyasztásra kész.
A hummusz nem csak íze miatt jó, hanem a csicseriborsó sok egészséges tápanyagot is tartalmaz, található benne:
folsav vagy B6-vitamin, ez főként az idegrendszerre hat pozitívan.
B1-vitamin, fontos szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében és az idegrendszer működéséhez elengedhetetlen.
B2-vitamin, gondoskodik az egészséges bőrről, hajról és körmökről.
C-vitamin részt vesz a kollagén, csont, kötőszövet, az íny és a fogak képződésében. Véd a szabad gyököktől és szintén részt vesz az anyagcsere-folyamatokban, erősíti az immunrendszert és elősegíti a vas felszívódását...