Kánikulában együnk sok salátát!
Ebben a nagy melegben nincs kedvünk órák hosszat a konyhában állni és ebédet készíteni, és ilyenkor nem is esik jól a nehezebb, laktató étel, és a gyomrot se célszerű megterhelni a kánikulában. Készítsünk gyorsan egészséges, tápláló, könnyen emészthető salátát ebédre, vacsorára, ehhez ajánlunk most néhány nagyon egyszerűen elkészíthető, szuper salátareceptet.
Kukoricás pulykasaláta gorgonzolával
Hozávalók:
½ fej saláta
4 db újhagyma
2 doboz kukorica
só
bors
mustár
1 fokhagyma
70 g gorgonzola
100 g füstölt pulyka
1 tk szezámmag
A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk, felkarikázzuk a megtisztított újhagymákat, majd hozzáöntjük a megsózott és megborsozott kukoricát. A salátaöntethez a mustárt elkeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a morzsolt gorgonzolával és az aprított pulykahússal. Az egészet összekeverjük, megszórjuk szezámmaggal, és már fogyaszthatjuk is...