Konyhai fűszernövények gyógyító hatása (2.)
A mai konyhában a só és bors mellett olyan fűszerek is megtalálhatók, mint a kapor, rozmaring, bazsalikom vagy a kakukkfű. A fűszernövényekkel ízesíthetjük a szószokat és salátákat, a hús- és halételeket is. A fűszernövények azonban nemcsak ízesítésére alkalmasak, hanem segítenek egészségügyi problémáknál is. Lássunk néhány fűszernövényt egy-egy recepttel.
Petrezselyem
A petrezselyem a legismertebb konyhai fűszerek egyike. Levesek, saláták és mártások ízesítésére használják, de a petrezselymes burgonya nálunk is jól ismert étel. A petrezselymet frissen használjuk, mivel szárításkor elveszíti aromáját. Sok C-vitamint tartalmaz, így erősíti az immunrendszert. Nagy mennyiségben van benne A- és B-vitamin is. A vitamintartalom megtartása érdekében ne főzzük. A gyógyászatban segít a tavaszi fáradság ellen, segíti az emésztést és vizelethajtó hatású...