Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Kutyahámok jellemzői és előnyei! – 3. rész

Már két bejegyzésünk is született a kutyahámokról! Az első részben elolvashatja, hogy milyen korú és méretű kutyáknak javasolt a hám viselése, illetve a második részben pedig arról írtunk, hogy milyen anyagokból készülnek a hámok és hogyan ellenőrizhetjük a megfelelő szorosságot. Ma cikkünkben a hámok legelterjedtebb fajtáit mutatjuk be.

Jelenleg négy elterjedt fajtájuk van, ezek pedig a hagyományos, szánhúzó, idomításhoz használatos, illetve a segítő kutyahámok. Mindegyik típusról írunk kicsit, hogy hol használják őket, de a nevükből könnyedén kitalálható, hogy mi is a rendeltetésük.

A hagyományos hámokat minden kutyafelszereléssel foglalkozó boltban megvásárolhatjuk, mivel ez a legelterjedtebb fajta. Mindennapi használathoz kiválóan alkalmas, rengetegféle méretben, színben megtalálhatóak. Messze a legelterjedtebb fajta, ha az utcán látunk egy kutyahámot, akkor szinte biztos, hogy az hagyományos.

A szánhúzó kutyahámokat nem nagyon láthat Magyarországon, mivel főleg a havasabb területeken használatosak, nevéből adódóan a szánhúzás megkönnyítése miatt adják a kutyákra. Ennek segítségével kényelmesebben és nagyobb erőkifejtéssel tudják az állatok igénybe venni testi adottságaikat.
Az idomításhoz használt hám a második legelterjedtebb fajta, mivel ezekkel az eszközökkel, sokkal egyszerűbben lehet az állatokat vezetni, megállítani, a helyes irányba terelni. Mi sem fogunk elfáradni annyira, mintha egy hagyományos hámot használnánk, vagy esetleg egy nyakörvet.

A segítő kutyahámokat általában valamilyen fogyatékossággal élők segítésére tartott kutyákon láthatunk. Ezzel a hámmal, sokkal könnyebben lehet vezetni az állatot, illetve biztonságosabban lehet fogni a hámra erősített rudat, mellyel a kutyát vezetik.

Ezek lettek volna a kutyahámok legelterjedtebb fajtái. Reméljük a cikkeink olvasásával egyre magabiztosabb tudást szerez a hámokat illetően. Ez lett volna az utolsó rész, reméljük kielégítő választ kapott a kérdéseire, illetve már tudja a lényeges különbségeket a hámok fajtái és felhasználásai között. Tekintse meg az Állateledelshop.hu kínálatát és válogasson a hatalmas kutyahám kínálat között!

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus