Sárgabarack – egészséges, sokoldalú gyümölcs
Sárgabarack, őszibarack és nektarin: mind édes, zamatos gyümölcs. Most együk, amíg frissen kaphatók, és mivel szerencsére újra divat lett a befőzés, tegyünk el belőlük minél többet télre! A sárgabarack szárítva is remek ízű és egész éven át egészséges snack. Vásárláskor ügyelni kell arra, hogy csak érett gyümölcsöt vegyünk. Az érett barack héja erősen narancssárga-sárga színű, és a magja könnyen elválik a húsától. Az érett barackot megnyomva, az kissé enged a nyomás hatására.
A sárgabarack származása vitatott. Tudományosan ismert azonban, hogy már az antik görögök is fogyasztották, és ismert volt Örményországban, Indiában és Kínába is. Fő termesztési területe ma Törökország, de Magyarországon, Olaszországban és Spanyolországban is jól érzi magát, ugyanis nagy melegre és homokos talajra van szüksége...