A zöldkagyló és hatásai
A kagylót gyakran figyelmen kívül hagyják, nem tartják a táplálkozás fontos részének. Ha szeretjük a tenger gyümölcseit, akkor jobb, ha a kagylókat választjuk más herkentyűk helyett, mivel ezeknek alacsonyabb a koleszterinszintjük és rendkívül táplálóak is.
A zöldkagyló fogyasztása az egyik kiváló módja annak, hogy a nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavakat bejuttassuk a szervezetünkbe. A zöldkagyló ráadásul nagyszerű forrása a B12-vitaminnak és olyan fontos ásványi anyagoknak, mint a szelén és a cink.
A maori törzsek, akik hagyományosan hozzájutottak a zöldkagylóhoz, kisebb mértékben szenvedtek ízületi gyulladásoktól és betegségektől, mint szárazföldi rokonaik. A tudósok éppen ezért kezdték el tanulmányozni a zöldkagylót és megállapították, hogy eme előnyös tulajdonsága valószínűleg magas glüközamintartalmának köszönhető. A tapasztalatok egyértelműen arról árulkodnak, hogy a zöldkagyló kiválóan alkalmas az arthritis kezelésére, enyhíti annak tüneteit és csökkenti a gyulladásokat is.