Allergia

Allergia

Az allergia a világon egyre terjedő betegség. Nem rég még országunk népességének csak a 10-15%-a szenvedett tőle, de manapság sajnos a betegek száma csak egyre nő. Az allergia kiváltója az úgy nevezett allergén, mely anyaggal az átlag ember nem törődik, viszont egy allergiás számára már akár a legkisebb mennyiségben is veszélyt jelenthet. Az allergia tünetei lehetnek a bőrpír,orrfolyás és tüsszögés, melyek enyhe allergia esetén mutatkoznak meg. Középsúlyos beteg számára az előbb említett tünetek nem csak egy testrészen jelennek meg, hanem több testtájon is, illetve ritka esetben fulladás is felléphet nála. Akkor,ha a tüneteket súlyosnak tekintjük, ha az egész test reagál az allergén jelenlétére. Emellett beszélhetünk alafilaxiáról, mely az allergia legsúlyosabb kategóriája. Ekkor életveszélyes állapotba kerülhet a beteg, percek vagy órák leforgása alatt. Ilyenkor megfigyelhető vérnyomásesés, ájulás, hányinger és hányás, valamint görcsök hastájékon. Az allergia legtöbb esetben öröklött betegség, ha az egyik szülő rendelkezik vele, nagy esélye van gyermekének is az allergia tüneteinek megjelenésére. Ha mindkét szülő beteg, akkor 70% annak az esélye, hogy gyermekük is az lesz.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus