A cukros üdítők 70%-kal növelik a magas vérnyomás kockázatát

A cukros üdítők akár 70 százalékkal is megnövelhetik a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát – még a tinédzserek körében is – ugyanis ezek az italok csökkentik a szervezet salétrom-oxid szintjét, ami összehúzza az ereket. Emellett azt eddig is mindenki tudta, hogy a cukros üdítők, beleértve a szénsavas üdítőket és a gyümölcslevek egy részét, hízást okozhatnak.

Az American Journal of Cardiology című szakfolyóiratban megjelent eredmények azt mutatják, hogy erős összefüggés figyelhető meg a cukros üdítők, illetve az emelkedett vérnyomás között. Dr. Aaqib Habib Malik, az egyesült államokbeli Derby-ben lévő Griffin Kórház munkatársa kollégáival együtt 12 korábbi tanulmányt elemzett újra, hogy fényt derítsen erre a kapcsolatra...

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus