Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

HMB fegyverek - Mit jelent a HMB és a BUHURT kifejezés?

Hagyományőrző rendezvényeken közkedvelt, hogy rendeznek lovagi játékokat, csatákat. A harc úgy történik, hogy a két személy egymással szembe kerül, majd elkezdenek pontra vívni, ez azt jelenti, hogy ha éppen csak hozzáérünk az ellenfélhez, akkor neki már el is kell feküdnie. Általában ezek a harcok rendkívül látványosak, izgalmasak, többnyire pörgősek és élvezhetőek. Az egészben talán annyi lehet a bosszantó, hogy már egy pici találat elegendő ahhoz, hogy kiessünk.

Akiket ez zavar, számukra ideális választás a buhurt, ugyanis itt nem a találaton van a hangsúly, hanem ténylegesen le kell győzni az ellenfelünket. Gyakorlatilag addig tart a küzdelem, ameddig az egyik fél földre nem kerül vagy fel nem adja. A versenyben résztvevők olyan felszerelést és védőruhát kapnak, ami garantáltan védelmet nyújt a sérülések ellen. Az első buhurt bajnokságot Oroszországban tartották, mindez már 90 éve volt.

Mi az a HMB? (historical medieval battle)

A HMB az lényegében ez a Buhurttal kapcsolatos nemzetközi rendszer, ami lefekteti a leglényegesebb szabályokat. A HMB-t HMB-re alkalmas fegyverekkel (HMB weapons angolul) játszák. Átfogó és bőséges információkat tartalmaz a harc legbrutálisabb fajtájáról is. Az is kiderül belőle, hogy milyen a tökéletes felszerelés, amely maximális biztonságot jelent, olyannyira, hogy a harcosoknak egyáltalán nem kell kíméletesnek lenniük egymással.

A HMB szerte a világban felkapott lett, ezért 2009-ben megrendezték az első nemzetközi versenyt. Ide még Magyarok sajnos nem jutottak ki, de remélhetőleg idővel ez is bekövetkezik.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus