Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

A szennyvízszivattyú jellemzői

A szennyvízszivattyú célja, hogy a szennyvizet, szennyezett vizet A pontból B-be juttassa anélkül, hogy a szivattyú károsodna. Mindezt megbízhatóan, megfelelő sebességgel kell végrehajtania. A szennyvízszivattyú hasonlít a hagyományos búvárszivattyúkhoz több szempontból, azonban míg a hagyományos búvárszivattyúknak nem kell elbánniuk a nagyobb szennyeződésekkel, kosszal, lebegő részecskékkel, addig a szennyvízszivattyúknak ezek nem okozhatnak gondot, eltömődést. Vannak olyan szivattyúk is, amelyek éppen, hogy ezeket a szennyeződéseket szivattyúzzák ki a vízből, azonban a szennyvízszivattyú ezeket a darabos vizeket, szennyvizeket kell, hogy továbbítsák, mint ahogy korábban már említettük.

A szennyvízszivattyúkat többféleképpen is csoportosíthatnánk, például márka szerint, teljesítmény szerint, működési elv szerint. Működési elv szerint két típust szoktunk alapvetően megkülönböztetni, ezek az örvénykerekes szennyvízszivattyúk és a darálós, aprítókéses szennyvízszivattyúk. Az örvénykerekes nem aprítja fel a darabos részeket, szennyeződéseket, míg az aprítókéses, darálós szennyvízszivattyú ezt a munkát is elvégzi, ahogy ez a nevében is benne van. Míg az örvénykerekes szennyvízszivattyú inkább a szennyezett vizek szállítására alkalmas, addig a darálós szennyvízszivattyú inkább lakossági, kommunális területen, erősen szennyezett vizek esetén használható hatékonyan.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)