A jegesmedvék ismerhetik az elhízás ellenszerét?

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a jegesmedvék a génjeikben hordozhatják a megoldást a világszerte fenyegető elhízás-járványra. Az állatok DNS-ének tanulmányozása közben a tudósok rájöttek, hogy a jegesmedvék egyedülálló módon képesek voltak alkalmazkodni zsírban gazdag étrendjükhöz, ami az emberek számára végzetes lenne.

A jegesmedvék fő táplálékát a zsíros húsú fókák és bálnatetemek adják. És bár testük felét zsír alkotja, koleszterinszintjük pedig az egekben van, a szív- és érrendszeri betegségek egyáltalán nem fenyegetik őket.

A tudósok most, úgy tűnik, megfejtették a titkot - a jegesmedvék génjei közül a zsírsavak lebontásában, valamint a szív- és érrendszeri funkciókban részt vevők ugyanis számos esetben mutálódtak. Ezek a gének kulcsszerepet játszottak abban, hogy a jegesmedvék képesek legyenek alkalmazkodni élőhelyük zord körülményeihez, valamint, hogy meg tudják előzni a szív- és érrendszeri zavarok kialakulását.

A tudósok remélik, hogy a mostani tudás birtokában sikeresebben vehetik fel a harcot az emberi elhízással is...

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus