Mit csinál egy speditőr cég?

A speditőr szó nem jelent mást, mint szállítmányozót, fuvarozót, tehát olyan vállalkozásokat, akik a szállítmányozást és az ehhez kapcsolódó teendőket bonyolítják le, illetve szervezik meg. Főbb feladataik közé tartozik még az áruszállítás és a raktározás is, lényegében részt vesznek a logisztika teljes folyamatában.

Milyen folyamatokban vesznek részt pontosan?

Az egész műveletet az előkészítés előzi meg, ami arról szól, hogy a speditőr cég kapcsolatba lép az ügyfelekkel és felveszi a megrendeléseket. Közösen megbeszélik azokat a pontokat, ahol a felvétel és a lerakás történik majd és azt is, hogy mekkora szállítási időre lehet számítani. Ebben a fázisban az útvonal szintén megtervezésre kerül, sőt a díjköteles útszakaszokat is megvizsgálják.

A tanácsadás ugyancsak része a szervezésnek, érdemes megfontolni a szakemberek javaslattételét. A speditőr cég természetesen szem előtt tartja az ügyféligényeket is. A szolgáltatások gyorsabbá tételéhez kihasználják a fejlett technológia által nyújtotta lehetőségeket, többnyire kiváló vállalatirányítási programokat alkalmaznak.

A gépparkot is karbantartja egy speditőr cég, ami nem egyszerű feladat, komoly odafigyelést igényel. A munka oroszlán részét az anyagmozgatás teszi ki, ekkor juttatják el a rakományt A-ból B-pontba, vagyis a célállomásra. Ezt biztonságosan véghez kell vinniük, hogy a szállítmány még véletlenül se sérüljön.

A speditőr cégeknek a hatóságok által kiadott előírásokat is maradéktalanul be kell tartaniuk és az adminisztrációt megfelelően elvégezniük.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus