Mit csináljunk, ha elakadt a papír a nyomtatóban?

Lézernyomtatók fixáló (beégető) egysége, avagy piszkáljuk-e ollóval, késsel, kötőtűvel, stb. a nyomtatót, ha elakadt a papír?

Ha valakinek elakadt már papír a lézernyomtató belsejében, amikor kiszedte belőle tapasztalhatta, hogy a festék letörölhető a papírról. Ennek az az oka, hogy a lézernyomtatók porfestékkel működnek, amit fixálni kell a papíron, hogy tartósan ott maradjon. Ezt a műveletet egy fixáló- vagy beégető egység végzi el

A fixáló egység általában úgy működik, hogy a festékkel (képpel) ellátott papír két összepréselt henger - egy gumi- és egy teflonhenger - között halad át, amik 180-200 °C hőmérsékletre melegítik.

A teflonhenger egy alumínium ötvözetből készült 2-3 cm átmérőjű cső, amire vékony teflon réteget készítenek, melynek az a célja, hogy ne tapadjon hozzá a festék. Ahol ez a teflonréteg megsérül, ott rátapad az alumíniumra a festék, ismétlődő foltokat hagyva a nyomaton. Egy A/4-es oldalon akár 4-5 folt is keletkezhet egy sérüléstől, mert a henger többször fordul meg a papíron, mivel a kerülete 1/4-e - 1/5-e a papír hosszának.

Jó esetben ez a teflon henger, vagy fólia önmagában is cserélhető (bár a 8-10 ezer forintos költség sokakat eltántorít a javítástól), rosszabb esetben komplett egységet kell (kellene) cserélni, ez nagy eséllyel a nyomtató lomtárba helyezésével végződik.

Természetes állapotban ezek az alkatrészek néhány tízezer nyomat után használódnak-, kopnak el, de mi ezt a hosszú folyamatot pl. egy kézre eső borítékbontóval másodpercekre zsugoríthatjuk.

Tehát a fenti kérdésre, miszerint: piszkáljuk-e ollóval, késsel, kötőtűvel, stb. a nyomtatót, ha elakadt a papír? A válasz: NE!

A nyomtató szervizünkben, vagy helyszíni kiszállással gyorsan megoldjuk ezt a problémát.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus