Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Nőgyógyászati műtétek

A nőgyógyászati műtétek nagy része rövid beavatkozást igényel, ha van a beteggel kísérő már aznap, körülbelül 4-6 óra elteltével a műtét után távozhat is az otthonába. Ám vannak ennél bonyolultabb műtéti eljárások is, és az is indokolt lehet, hogy a méh egy része, vagy teljes egésze eltávolításra kerül. Ez egy bonyolultabb eljárás, amely történhet hüvelyi-, hasi műtét, valamint laparoszkópia segítségével is. Egyre sűrűbben alkalmazzák az endoszkópos eljárásokat, amelyeknek a diagnosztikában és a terápiában is jelentősége van.
Az egyik endoszkópos eljárás a hasi tükrözés (Laparoszkópia) a másik pedig a méhtükrözés (Hiszteroszkópia). A laparoszkópia elvégzéséhez szükséges néhány bemetszést ejteni a hasfalon, amelyeken keresztül bevezetik a kamerát és az egyéb műszereket. A hiszteroszkópiánál pedig a méhszájon át juttatják be a kamerával ellátott speciális eszközt a méh belsejébe.

A biztonságos eljárás érdekében a hasüreget szén-dioxiddal kell feltölteni, amelynek utóhatása lehet vállba sugárzó erős fájdalom, ami pihenés hatására rövid időn belül, körülbelül pár nap elteltével magától elmúlik.

Olvasson többet a nőgyógyászati műtétekről!

Még nincs szavazat