A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása

A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása

Egyre több tudományos kutatási eredmény gyűlik össze, hogy a betegségek hátterében a szervezet elsavasodása áll. Az eredményeket számos orvos és természetgyógyász is elismeri.

Az elsavasodás egyes fázisai:

1. fázis

Valamilyen fizikai vagy mentális zavar hatására testünk belső környezetének sav-bázis egyensúlya felborul, pH-értéke lecsökken.

2. fázis

A lecsökkent belső pH érték hatására a sejtek szerkezete megbomlik, beteggé válnak.

3. fázis

A sejtek baktériumokká, gombákká alakulnak át, illetve életteret biztosítanak az esetlegesen kívülről bekerülő mikroorganizmusoknak.

4. fázis

A baktériumok, gombák, robbanásszerűen szaporodásnak indulnak a szervezetben. Felélik, felemésztik a tápanyagokat, felélik megerjesztik a cukrainkat, zsírjainkat, fehérjéinket, anyagcsere termékeikkel tovább szennyezve, savasítva minket. Egyre inkább tönkretéve sejtjeinket, majd az egész testünket. Megbetegítve és élve elrohasztva bennünket.

A túlzottan savas környezet hatása testünkben

A túlzottan savas környezet élettani stressz a szervezet számára.

Ilyenkor felborul a normál működés, növekszik a csontok kalcium vesztesége, növekszik a cortizol szint, növekszik az izomveszteség, károsodnak a bélfalak, a sejtek elhalnak.

Gyulladásos folyamatok alakulnak ki, csökken az immunvédekezés, felgyorsul az öregedés, és rákos folyamatok indulhatnak el.

Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el.

Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor a szervezet kémhatása is savasodásnak indul.

A vér pontos pH értéke 7.365. Ezt a vér mindenáron fenntartja.

Ha túl savasan, egyoldalúan és tápanyagokban szegényesen táplálkozunk:

akkor a vér a szövetekből, csontokból, izmokból vonja ki, rabolja el az ásványi anyagokat, így alakulhatnak ki az ásványianyag-hiány okozta betegségek (pl.: fogszuvasodás, ínysorvadás, csontritkulás, érelmeszesedés, visszeresedés, porckorongpanaszok, lágyéksérv, hajhullás, kopaszodás, ráncok),

akkor a szervezet megpróbálja eltávolítani a túl sok savat a vesén, a beleken és a bőrön keresztül, így kialakulhatnak a kiválasztás okozta betegségek (pl.: akne, lábizzadás, foglepedék, gennyes mandulák, ekcéma, furunkulus (kelés), karbunkulus (kelevény), neurodermatitis, allergiák, pikkelysömör, nyílt lábszárfekély, bőrviszketés, aranyeres csomók), és

amikor a szervezet elért egy olyan fokra, hogy képtelen eltávolítani, kiüríteni a savakat, akkor pedig elraktározza, megpróbálja a keringési rendszertől minél távolabb tudni, és kevésbé veszélyes helyeken raktározni őket. Így zsírszövetek hoz létre, és ott tárolja, (ez lehet az erek falán is) vagy átalakítja a híg erősen maró savakat kövekké kristályokká, hogy ne marják szét a sejteket, szöveteket, szerveket. Így jelennek meg a lerakódás okozta betegségek (pl.: érelmeszesedés, epekő, vesekő, hólyagkő, reuma, köszvény, artrózis, szélütés, öregségi foltok, fogkő, lipóma (zsírdaganat), fibróma (kötőszöveti daganat)).

A túlsavasodás következménye lehet a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés.

A cellulitisznek vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás.

De a magas vérnyomás kialakulása is az elsavasodásnak köszönhető: Az elsalakosodás túl „sűrűvé", savassá teszi a sejteket és sejtnedveket. Megindul a salaklerakódás a kéz- és a lábujjakban, zsír lerakódás az erek falán, hogy ne marják szét azt az erős savak. A vörösvértestek megmerevednek, nehezen jutnak át hajszálereken. A vérkeringés rosszabbodik, a vérnyomás megemelkedik.

Elsavasodott szervezet esetében életmód váltásra van szükség, ennek egyik része a megfelelő táplálkozás. A táplálkozás általi, szervezetre gyakorolt kémhatást lúgosító ételek fogyasztásával és folyadékbevitellel tudjuk tudatosan befolyásolni, megfelelő pH értékűre hozni.

A folyadékbevitel esetében megfelelő mennyiségű, ionizált lúgos víz fogyasztásával lehet ezt elérni.

Minősítésed: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus