Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

A somlói borvidék - Ismerje meg közelebbről!

Bizonyára már te is hallottál Magyarország híresebb borvidékeiről, azonban nem mindenki ilyen felvilágosult, ha a somlói borvidékről van szó. Segítünk neked, hogy hol található, mekkora a terület és milyen fajtájú szőlőket termesztenek a hegyen.

A somlói borvidék Magyarország legkisebb területű borvidéke, mely a Nagy-Somló hegyen helyezkedik el. Jelenleg körülbelül 600 hektárnyi területen termesztenek szőlőt, de az egész borvidék 1100 hektár területű. A hegység Veszprém megye területén terül el, a borvidék közelében található Somlószőlős.

A borvidéken termesztett szőlőből csak fehérbort készítenek, főleg Olaszrizlinget, Szürkebarátot, Rizlingszilvánit, Furmintot és Juhfarkat, amit az igazi somlói bornak neveznek.

Ha te is meg szeretnéd tekinteni ezt a csodálatos tájat, akkor olvasd el az 5 Ház Borbirtok oldalán található somlói borvidék leírást, majd foglalj szállás és élvezd a Somló-hegy nyugalmát.

Még nincs szavazat