Utólagos falszigetelés

Mikor is van szükségünk utólagos falszigetelésre ?

Talán minden épület "életében" eljön az az idő amikor a szigetelőlemez ami a falakat a talajvíztől talajpárától védi elöregszik. Természetesen az elöregedett szigetelés már nem tud megfelelő védelmet nyújtani az épület falainak. Ekkor lesz szükségünk utólagos falszigetelésre.

Milyen lehetőségek vannak ?

A mai legmodernebb technológia az injektálás.
Egy picit bővebben az injektálásról.
Az injektálás, vagy más néven vegyi falszigetelés, mára a legelterjedtebb utólagos falszigetelési technika. Sokan falfúrásos szigetelésnek ismerik.
A legnagyobb előnye a technológiának hogy a fal szerkezetét statikai szerepét nem károsítja. És mivel Magyarországon is évek óta alkalmazzák, így semmi kétség nem férhet hozzá hogy sikeresen működik és egy bevált szigetelésről beszélhetünk.

Hogyan készítik el utólagos falszigetelést?

A technológiának két fontos eleme van a furatok egymás közti távolsága ( 12-14cm ) és a furat mélység ( falvastagság -5cm ). Egy példa a furatmélységre ha például egy 30cm-es falvastagság kerül szigetelésre akkor a furatmélység 25cm.
A furatok vastagsága 12mm ezekbe a furatokba kerülnek bele az úgynevezett nyomás tartó szelepek ( packerek ). Ezekre a falból kiálló szelepekre csatlakozik rá az injektálógép, és ezeken a szelepeken keresztül töltik fel a falat szigetelő anyaggal. Majd a falszigetelés utolsó fázisa a nyomástartó szelepek eltávolítása. Lényegében ezekből a lépésekből áll az injektálásos utólagos falszigetelés.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus