Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Utólagos falszigetelés

Mikor is van szükségünk utólagos falszigetelésre ?

Talán minden épület "életében" eljön az az idő amikor a szigetelőlemez ami a falakat a talajvíztől talajpárától védi elöregszik. Természetesen az elöregedett szigetelés már nem tud megfelelő védelmet nyújtani az épület falainak. Ekkor lesz szükségünk utólagos falszigetelésre.

Milyen lehetőségek vannak ?

A mai legmodernebb technológia az injektálás.
Egy picit bővebben az injektálásról.
Az injektálás, vagy más néven vegyi falszigetelés, mára a legelterjedtebb utólagos falszigetelési technika. Sokan falfúrásos szigetelésnek ismerik.
A legnagyobb előnye a technológiának hogy a fal szerkezetét statikai szerepét nem károsítja. És mivel Magyarországon is évek óta alkalmazzák, így semmi kétség nem férhet hozzá hogy sikeresen működik és egy bevált szigetelésről beszélhetünk.

Hogyan készítik el utólagos falszigetelést?

A technológiának két fontos eleme van a furatok egymás közti távolsága ( 12-14cm ) és a furat mélység ( falvastagság -5cm ). Egy példa a furatmélységre ha például egy 30cm-es falvastagság kerül szigetelésre akkor a furatmélység 25cm.
A furatok vastagsága 12mm ezekbe a furatokba kerülnek bele az úgynevezett nyomás tartó szelepek ( packerek ). Ezekre a falból kiálló szelepekre csatlakozik rá az injektálógép, és ezeken a szelepeken keresztül töltik fel a falat szigetelő anyaggal. Majd a falszigetelés utolsó fázisa a nyomástartó szelepek eltávolítása. Lényegében ezekből a lépésekből áll az injektálásos utólagos falszigetelés.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)