Válni okosan, cégügyekben jogvita óvatosan a mediátor irodánál!

A bírósági eljárás összefoglalást szó szerint a Kormány.hu oldaláról adom tovább:

„Egyes bírósági eljárási illetékmértékek emelése: Egyrészt emelkednek egyes bírósági eljárások esetén az illeték-maximum, illetve illeték-minimum összegek, másrészt módosulnak a jogorvoslati eljárásokhoz kapcsolódó illetékmértékek, annak érdekében, hogy az elsőfokú bírósági döntés elleni fellebbezésre és a jogerős ítélet elleni felülvizsgálati kérelemre csak alapos ok esetén kerüljön sor.

Harmadrészt egyes tételes illetékek emelése is indokolt, mivel a jelenleg hatályos összegek alacsony volta az eljárás elhúzására sarkallja a feleket.

Pl.: a házassági bontóper illetéke 12 000 Ft-ról 30 000 Ft-ra, a peres eljárás illetékmaximuma 900 000 Ft-ról 1,5 M Ft-ra, a fellebbezés illetékmaximuma 900 000 Ft-ról 2,5 M Ft-ra, a felülvizsgálati illetékminimum 10 000 Ft-ról 50 000 Ft-ra, az illetékmaximum pedig 2,5 M Ft-ról 3,5 M Ft-ra emelkedik.”

Ebből a néhány áttekintő részadatból napnál világosabban kitűnik, hogy a perenkívüli bírósági per mediátor, a gazdasági igazságügyi mediátor, a válási mediátor tevékenysége felértékelődött a magasabb illetéktételek miatt!

Most már igaz lehet, hogy a gazdasági mediátorral létrehozott egyezség akár 90%-kal olcsóbb lehet, mint egy 20Mft-os ingatlan, vagy cégvagyon peres eljárása!

Írja fel és gondolja át!

Magyar Permegelőző és Peres Szakértői Iroda
Ügyfélszolgálat:06-302-164-102 (hétköznap és hétvégén biztosított időpontok az ügyeknek!)

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus