E-vitamin
E-vitamin hatásai, előnyei.
Az e-vitamin többféle jótékony hatással rendelkező, zsírban oldódó vitamin, amelynek tulajdonságait részletesen ismerhetjük meg részletesen a cikkek segítségével. Rendszeres és megfelelő pótlásának köszönhetően támogatható az immunrendszer, így betegségek kialakulása is megelőzhető. Az e-vitamin védi a szem egészségét és csökkenti a koleszterinszintet is.
Az e-vitamin jellemzői.
Az e-vitamin egy sokoldalú anyag, amely nélkülözhetetlen a szervezet számára, ugyanis fontos szerepet lát el, számos egészségügyi előnnyel bír, valamint sokan a szépség vitaminjának is nevezik. Magas antioxidáns hatással rendelkező termék, amely segítségével egyes betegségek kialakulási kockázata is csökkenthető.
E-vitamin jellemzői.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely többféle előnnyel is rendelkezik. Antioxidáns hatásai mellett véd egyes betegségek kialakulása ellen. Jó hatással van a szem egészségének megőrzésére, valamint segítségével a magas koleszterinszint is csökkenthető. Az E-vitamint a szépség vitaminjaként is említik, hiszen fontos szerepet játszik a bőr- és a hajápolásban egyaránt.
Tüdőrákot okozhat az E-vitamin?
Az E-vitamin – magas dózisban, táplálékkiegészítőként fogyasztva – növelheti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Egy kutatás során 77 000 embert vizsgáltak meg, akik napi 400 mg E-vitamint fogyasztottak. A vizsgált személyeknél 28%-kal nőtt a rák kialakulásának esélye.
Azt tapasztalták, hogy a dohányosok különösen veszélyeztetettek.