Szavazz gyorsan!
- Gyorsaság
- Értékelés
Top 10
A látogatók által leggyakrabban és legtöbbet olvasott 20 cikk.
-
5
-
4.6
-
3
-
2.5
-
4.733335
-
4.454545
-
4.5
-
3.5
-
5
-
5
Kerüljük az akrilamidot!
Akrilamid képződik keményítő tartalmú élelmiszerek hevítése közben, megtalálható a péksüteményekben, kávéban és a burgonyából készült termékekben. Egy idő óta az a gyanú, hogy ez az anyag rákkeltő hatású, és megváltoztatja az örökítő anyagokat. Ha az élelmiszerek előkészítésekor betartunk néhány szabályt, megakadályozható az akrilamid keletkezése.
Az akrilamid az amidok kémiai csoportjába tartozik, és már több mint 50 éve a műanyag ipari előállításához és ivóvíz kezelésre használják. Élelmiszererek előkészítése során keletkezik, amikor a szénhidrátokat, például keményítőt vagy cukrot 120 fok fölé hevítjük, és eközben az aszparagin fehérje komponenshez kapcsolódik. Ha a hőmérséklet meghaladja a 180 fokot, az akrilamidképződés fokozódik...
Ments meg egy dokit!
Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.
Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.
Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!
Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.
És ments meg egy dokit!
Google+
Keresés
Link Portas Linkkatalógus
A legjobbak
-
5
-
5
-
5
-
5
-
5
-
5
-
5
-
5
-
5
-
5