Milyen konyhai gépeket használnak a nagykonyhák, éttermek?
Az éttermek, kifőzdék, nagyüzemű konyhák berendezései teljesen eltérőek egy háztartás konyhájában található berendezésektől. Mivel itt jellemzően egyszerre többen is dolgoznak és sokkal több ételt készítenek egyszerre, ezért itt nem elég a különféle eszközökből egy-egy darabot beszerezni. A nagykonyhai berendezéseken egyszerre számos dolgot lehet elvégezni. Méretük tekintetében meglehetősen nagyok, ezért sem alkalmasak például egy háziasszony konyhájába. Az éttermek konyhájában fontos ezeket a berendezéseket úgy elhelyezni, hogy semmi ne legyen útban és a dolgozók még véletlenül se keresztezzék egymás útját, így biztosíthatják a gördülékeny munkavégzést.
Mit tudhatunk még a nagykonyhai gépekről?
Az ipari konyhák vezetőségének oda kell figyelnie, hogy kiváló minőségű berendezéseket válasszanak, ezek a kissé drágább árkategóriába tartoznak, ám jobb befektetésnek bizonyulnak. Az sem utolsó szempont, hogy rozsdamentes acélból készüljenek, ugyanis időtállóak és nem fognak rozsdásodni, mivel egy étterem konyhájában jelentős a páramennyiség és a nedvesség, ami ezt előidézi. Egyedi méretben is van lehetőség ezeket a berendezéseket megrendelni, ám ez nagyban függ a gyártótól is.
A nagykonyhai gépek és berendezések kínálatában hűtők, konyhapultok, mosogató gépek és tűzhelyek egyaránt megtalálhatóak, de még külön beszerezhető salátahűtő is.