Rágcsáljunk diót!
Bár a dió nem a legfogyókúrásabb rágcsálnivalónk, nagyon egészséges a szervezetnek, így mindenképpen építsük be a táplálkozásunkba. Aki diót nassol, nagyon jót tesz az egészségének, mert olyan fontos telítetlen zsírsavakat visz a szervezetbe, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is.
A dióban vitaminból sincs hiány, E- és B-vitamin mellett káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot is tartalmaz, ráadásul gazdag rostokban és fehérjében.
Kevesen gondolnák, hogy a dió a benne rejlő vitaminoknak köszönhetően az idegrendszer egyik fontos támasza, hiszen amellett, hogy serkenti az agyi funkciókat, megakadályozza azt is, hogy csökkenjen a koncentrációnk. Ezért ha úgy érezzük napközben, hogy lanyhul a figyelmünk és kevésbé vagyunk képesek koncentrálni, egy kis dióval könnyen javíthatunk a helyzeten. És ez még nem minden! Számos kutatás bizonyítja azt is, hogy az Alzheimer-kór ellen dióval is védekezhetünk...