A 40 felett kezdett edzés is jó hatással van a szívre

Biztos sokan hallották már: „az élet 40 felett kezdődik”. Egy friss kutatás szerint ez az erősítő edzésre is igaz, ami ugyanolyan előnyökkel jár a szívre, mintha 30 éves kor előtt kezdenénk el. A Rennes-i Egyetem munkatársai az EuroPRevent Kongresszuson számoltak be kutatásukról, mely során 40 egészséges, 55-70 év közötti férfit vizsgáltak Franciaországban.

A résztvevőket az általuk végzett testmozgás szintje és az edzés megkezdésének életkora alapján csoportokra osztották. Az első csoportba azok kerültek, akik egész életükben heti két órát edzettek, a második csoportba azok, akik 5 évig legalább heti 7 órát edzettek, és az edzést 30 éves koruk előtt kezdték el, a harmadik csoportba pedig azok, akik legalább heti 7 órát edzettek, de az edzést 40 éves koruk után kezdték el. Az edzés mindegyik csoportban futás vagy kerékpározás volt...

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus