Aerobic a medence vizében

Az alábbiakban három olyan aerobic gyakorlatot mutatok be, amelyet te is meg tudsz csinálni az otthini medence vizében.

A viziaerobic egy kedvelt sportolási forma, ami minden medence tulajdonos számára potenciális sportolási lehetőség.

A vízben való játék és a pihenés mellett néha jól esik egy kis izomgyakorlat is.

Mire jó a viziaerobic?

Megnöveli az állóképességet, erősíti az izmokat és növeli a rugalmasságot. Emellett javítja az koordinációs képességeid és az egyensúlyérzéked is.

Mivel a vízben kb. 90 százalékkal kevesebb a súlyod, ezért az aerobic gyakorlatok sokkal kevésbé viselik meg az izületeid és csökkentik a terhelést a csontokon és az izmokon.

A medence vizében végzendő aerobic gyakorlatok:

Az alábbi három gyakorlatot bátran te is kipróbálhatod otthon a medence vizében.

1. Vizi séta: menj a medencében oda, ahol mély a víz és húzd ki magad egyenesen. Tartsd a mellkasod fenn és közben körözz a vállaidal fel és le. Majd lépj 8 lépést előre és 4 lépést hátra úgy, hogy a kezed pont ellenkező irányba mozogjon mint a lábad. Így, oda vissza lépegess 5-7 percig.

2. Helyben futás: helyezkedj a medence azon részére ahol a víz a derekadig vagy a mellkasodig ér. Ezután kezdj el egyhelyben futni miközben méliy lélegzeteket veszel. Csináld egészen addig, amíg már kezd fogytán lenni a levegőd.

3. Terep síelés: Kindulásnak itt is keress a derekadig vagy a mellkasodig érő vizet. Tartsd a kezedet magad mellett, a mellkasodat elmeld fel. Majd az egyik lábadat helyezd előre, míg a másikkal lépj hátra, pont úgy, ahogy a terep síelők. A kezed pont ellenkező irányba mozogjon, mint a lábad. Egészen addig csináld, ameddig még stabilan meg tudsz állni a medence vizében.

Jó gyakorlást!

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus