Az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsav jelentősége, forrásai és fogyasztása

Nagy figyelem övezi az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat. A zsírok nem minden esetben károsak, vannak jó zsírsavak is közöttük, így például a többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsav. Az omega-3 a szív és érrendszeri betegségek ellen véd, hatásos ízületi és egyéb gyulladások ellen, létfontosságú szerepet játszik a depresszió és a bipoláris zavar, az Alzheimer kór, a kettes típusú cukorbetegség, egyes immunrendszeri betegségek és az asztma megelőzésében. Ugyanakkor az omega-6 esszenciális zsírsav gyulladáscsökkentő hatása jelentősebb.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus