Festékek - hőszigetelő festék

Nehéz eligazodni a festék és a festés világában, leginkább akkor ha nem vagyunk „szakmabeliek”. Egyszerűnek hangzik a dolog: doboz kinyit, ecset elővesz, festéket ecsetre, ecsetet falnak.

Ha már itt jársz, akkor valószínűleg az alábbi két dolog fordulhatott elő:

1. megtapasztaltad, hogy nem ilyen egyszerű a dolog.

2. tájékozódónál, mielőtt elkezded a festést (előrelátó és szerencsésebb verzió)

Portálunkon minden szükséges információt megtudhatsz a festésről és arról, milyen festékeket használj munka közben. A legjobb, hogy bárki hozzászólhat a különböző témákhoz, így mások negatív és pozitív tapasztalataival felvértezve kezdhetsz neki a munkának.

A bevezető után következzen pár alapvető tétel a festés és a festékek világából:

Komfortérzet

Kezdjük az alapoknál. Természetesen a dolog ott kezdődik, hogy a személyiségünkkel és a lakótérrel is harmonizáló színt válasszunk. A melegebb színeket kedvelőknek javasoljuk a sárgás-barnás árnyalatokat, a megnyugvásra vágyóknak a zöld árnyalatait, és a hűvösebb színekre vágyóknak a fehéret, kéket.

Nagyon fontos, hogy a sötétebb színek kicsinyítik a teret, míg a világosabbak nagyítják. Tehát nem célszerű mondjuk barnát választanunk, egy egyébként is kicsinyke szobába. Ez egy olyan aprócska trükk, aminek figyelme vételével megváltoztathatjuk az egész szoba atmoszféráját, érdemes rá odafigyelni!

Biztonság – a „voc” érték

A mai EU-s és mindenféle egészségvédelmi szabvánnyal kontrollált világunkban nem nagyon futhatunk bele olyan festékbe, ami károsíthatja az egészségünket, mégis nem árt tudni, hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy ebből a szempontból is rendben van az általunk választott termék.

Erről leginkább a dobozon található VOC érték tanulmányozásával nyerhetünk információt.

Az optimális az, ha ez a szám 0 vagy annak környékén mozog. Közismert tény, hogy a vízbázisú festékeket kevésbé károsak (mivel száradás közben tökéletesen kipárolog belőlük a nedvesség),

míg az szerves-oldószeresek és enyvesek károsabbak. Célszerű tehát vízbázisú festékeket választani, mert a mai gyártástechnológiai eljárások már igen fejlettek, akár a parkettalakkozáshoz is vehetünk vizes lakkokat.

Mire figyeljünk még?

Beltérre (és leginkább a vizes helységekbe) szánt festékek vásárlásánál fontos hogy az általunk kiválasztott festék penészképződés gátló hatással bírjon.

Mielőtt kifestenénk, a fürdőszobát mindenféleképpen kezeljük a falat penészmentesítés folyadékkal! Ez egy olyan kisebb plusz költség, ami később többszörösen megtérülhet. Utána festhetünk.

Kültéri festékek

Amikor a kültéri festékekről beszélünk, hatványozottabban igaz, hogy a minőségi választás kifizetődik. Házunk külső frontjai naponta ki vannak téve a nap erő és káros UV sugarainak, amelyek idővel (előbb vagy utóbb) megfakítják festést. Nem mindegy, hogy kétévente, vagy ötévente festünk újra, válasszunk bevált, minőségi termékeket!

A kültéri festékeknek van három speciális fajtája, őket leginkább három csoportba oszthatjuk:

Fémfestékek – Fő feladatuk a tökéletes fedés, és a fémfelület elzárása, a rozsdásodás megakadályozása

Fafesték – A fafelület ápolása, megóvása. Fontos hogy légáteresztő, mégis párazáró legyen.

Tetőfesték – Kevesen ismerjük őket, annál fontosabbak. A helyesen kiválasztott tetőfesték hő visszaverő, szigetel és véd a beázás ellen is,

Bevezetőül ennyi. Igyekeztünk a legfontosabb információkat összeszedni, és egy csokorba gyűjteni ahhoz, hogy munkához láthass!

Reméljük gyakran visszalátogatsz majd hozzánk, és segítségedre lesz oldalunk!

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus