Hőszigetelés házilag

Hőszigetelés otthonunk komfort- és értéknövelése érdekében és a kisebb ökológiai lábnyomért

Hőszigetelne, de tanácstalan milyen hőszigetelési technika lenne a legideálisabb otthonában, hogyan tudná kiadásait csökkenteni nos akkor a legjobb helyre látogatott. Üdvözöljük a honlapunkon, ahol a leghatékonyabb hőszigetelési eljárásokról kap széleskörű tájékoztatást. Ismertetjük a hőszigetelés fajtáiról és tulajdonságairól, betekintést kap a

  • homlokzati hőszigetelésről,
  • tetőszigetelésről,
  • speciális belső oldali hőszigetelésről,
  • padló és lábazati hőszigetelés,
  • a már meglévő hőszigetelés kiegészítésére alkalmas utólagos hőszigetelésről.

A felsorolt hőszigetelések különböző problémáknál nyújt megfelelő megoldást.

Homlokzati hőszigetelés

Hőszigetelés témában nagy általánosságban a homlokzati hőszigetelés a legcélszerűbb megoldási technológiák egyike. Nagyon fontos az anyagválasztás, törekednünk kell az időtállóságra és a páraátereszthetőségre, hiszen így megóvhatjuk lakásunkat a penészedéstől, mely esztétikailag és egészségi szempontból sem elhanyagolható dolog. Legelterjedtebb hőszigetelő anyagok a hungarocell és kőzetgyapot, de egyre több új szigetelőanyag jelenik meg a piacon. Homlokzati hőszigetelés esetén fontos figyelemmel kísérni a szigetelőanyag idő- és tűzállóságát, hőszigetelő képességét, környezetre és egészségre káros hatását. A muzeális és műemlék jellegű házaknál rendelet szabályozza a felújítási munkákat, miszerint a felületi struktúrát szabadon kell hagyni, ezért speciális hőszigetelő anyag használható. Fontos szempont, hogy a szigetelőanyag ellen tudjon állni az időjárás és hőmérsékletingadozás káros hatásainak. A szigetelőanyag nem csak a téli hónapokban kell hőszigetelő hatását bebizonyítani, hiszen a klímaváltozás következtében az egyre melegebb nyári napokon hővisszaverő képességével is segít megakadályozni a szigetelőanyag és otthonunk felmelegedését.

Tetőszigetelés

A fűtési költségek csökkentésének egyik lényeges része az épületek tetőszigetelése. A tető szigetelését szakszerűen kell elvégezni, a rosszul felrakott szigetelőanyaggal nem érjük el a kívánt eredményt. Tetőszigetelésre a leggyakrabban üveggyapotot használnak, mely kiemelkedik környezetvédelem szempontjából is, hiszen nagy része újrahasznosított üvegből készül és nem éghető anyag. A tökéletes tetőszigetelés véd a hidegtől, melegtől és hangszigetelésre is alkalmas. Energiatakarékosság céljából minél vastagabban kell felrakni.

Belső oldali hőszigetelés

A belső oldali hőszigetelésre csak néhány speciális anyag alkalmas és a kivitelezés is nagy szakmai körültekintést igényel. E hőszigetelési fajtát csak akkor ajánlatos belső oldalon elvégezni, ha külső szigetelés nem kivitelezhető. E hőszigeteléssel a helyiség gyorsabb felfűthetőséget és melegebb falfelületet biztosít, mivel a felhasznált vékony, hővisszaverő képességű hőszigetelő anyagnak köszönhetően akadályozva van a páralecsapódás, így a penészgombák nem tudnak megtelepedni és elszaporodni a falfelületen.

Padló és lábazati hőszigetelés

A padló és lábazati hőszigetelés a padlóburkolat alatt helyezkedik el, így innen tud a legjobban a hő eltávozni, ezért ha egy rosszul hőszigetelt lakásnál télen a hideg, nyáron pedig a meleg fog a lakásban rekedni. Törekedjünk a jó minőségű, lépésálló padlóburkolatra, mert ez a beruházás nem rövid távra szól. Nagyon fontos, hogy a lábazat ellenálló hőszigetelő anyag legyen, hiszen különböző időjárás okozta igénybevételnek és mechanikus hatásoknak van kitéve.

Utólagos hőszigetelés

A már meglévő épületeken elvégzett utólagos hőszigeteléssel sokat tehetünk az energiatakarékosság és kiadáscsökkentés érdekében.

Összegezve, a hőszigetelés egy hosszú távú jó befektetés. Szakember által, jól elvégzett szigetelési munkára fordított költségkiadás a rohamosan növekvő energiaárak miatt, a kisebb energiafogyasztás következtében keletkezett alacsonyabb energiaszámlákkal hamar megtérül. A nem szakszerűen elvégzett munka ellenkező eredményt, nedves falakat és dohos, penészes lakást eredményez. Az épületeken elvégzett hőszigetelési munkával kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus