IP kamerák – dinamikus és statikus IP címek

Aki megfigyelő rendszert akar telepíteni, az a legtöbbször messziről, távolról szeretné figyelni az eseményeket, amelyeket a kamerák rögzítenek. Ehhez szükség van IP (internet protocoll) kamera rendszerre, eszközökre, valamint szeléssávú internetkapcsolatra a kamerarendszer helyén is, és ott is, ahol a felhasználó az élőben megjelenő képet szeretné figyelni. Amennyiben kábeles az internete az IP kamera rendszer telepítési helyén, akkor vagy statikus, vagy dinamikus IP címet kap a szolgáltatójától, és ez egyáltalán nem elhanyagolható kérdés, mert befolyásolja, hogy az IP kamera rendszert hogyan kell telepíteni ez alapján.

Statikus IP címe van, amikor az internetszolgáltatója mindig ugyanazt az IP címet osztja ki Önnek, míg dinamikus, ha változó, hogy milyen IP-t kap készüléke.

Amikor IP felügyeleti rendszert telepít, a DVR hálózati funkció szempontjából érdekes a dinamikus, vagy statikus IP cím megléte, amellyel távolról is vezérelni lehet az IP kamera rendszert. Amennyiben statikus a rendszer IP-je, akkor távolról egyszerűen lehet a rendszerhez csatlakozni, azonban amennyiben dinamikus az IP-je, akkor ahhoz, hogy el tudja érni a rendszert, valószínűleg szüksége lesz egy dinamikus DNS szolgáltatóra, (DDNS). Szerencsére léteznek ingyenes DDNS szolgáltatások már.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus