Klór és a víz, külsőleges használat II.

Klór és a víz, külsőleges használat II.

Bőrkiütések? Ekcéma? Allergia? Száraz, gyorsan öregedő bőr? Hajproblémák?

Az alábbiak közül valamelyiket tapasztalja rendszeresen?

Fürdés, illetve zuhanyzás után viszket és irritált a bőre?

Fürdés után kisbabájának vagy az Ön bőre piros kiütéses?

Esetleg Ön vagy csemetéje allergiás a klórra?

Haja száraz, bőre érzékeny, bármilyen test, illetve hajápolót használ?

Fürdője zuhanyozás után kellemetlen klór szagú és vízkövesek a szaniterek?

Mindezt okozhatja, illetve fokozhatja a klóros csapvíz rendszeres használata is!

Ne törődjön bele, hogy a klóros csapvíz tönkretegye a haját, bőrét és egészségét!

Klórmentesítse otthoni fürdővízét!

Fertőtlenítés céljából a helyi vízművek a legtöbb településen klórt adagol a vezetékes vízbe, amely klór a háztartásunkba is eljut ezáltal. Az agresszív klór azonban nem csak a vízben megtelepedő baktériumokat pusztítja el, hanem minden élő szervezetre káros hatással van, így ránk emberekre is negatívan hat, ha klór jut szervezetünkbe.

Bőrünk a legnagyobb szervünk. Amikor zuhanyozunk vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a vízben lévő klór a bőrön át könnyen felszívódik szervezetünkbe. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe is bejut levegővételkor, és károsítja a szervezetet.

Egy normál fürdés során így annyi klór kerül a szervezetünkbe, mintha 6-8 pohár csapvizet meginnánk!

A klór veszélyes idegméreg, ami károsítja az agyat, a központi idegrendszer működését is!

A szabad gyököket tartják a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek, a krónikus fáradtság, a bőrbetegségek és az autóimmun megbetegedések egyik forrásának. A klór is szabad gyök!

Fürdőzés során belélegzett és a bőrünkbe beszívódó klór és egyéb, szintetikus vegyszerek egyértelműen károsak az emberi szervezetre.

A klór erős oxidáló hatású, roncsoló méreg. Kis koncentrációjú vizes oldatában is szárítja a bőrt és a nyálkahártyát, csökkentve annak ellenálló képességét a fertőzésekkel, illetve az allergén anyagokkal szemben, így közvetve felelős a bőr és a légzőszervi allergiás tünetek kialakulásáért.

Sokszor a klóros víz okolható a bőrszárazság, vagy súlyosabb esetben az ekcéma megjelenéséért, valamint hajunk korpásodásáért, zsírosodásáért! A bőr és a haj fő alkotórésze a protein, a klór savasítja a proteint, sérülést okoz a felhámokban, és a bőrt érzékennyé illetve szárazzá teszi; ennek következtében a haj könnyen hasad, törik és elveszti színét, fényét! A klór csökkenti a samponok, kondicionálók, testápolók, olajok hatékonyságát is, megnehezítve ezzel bőrünk, hajunk egészségének megőrzését.

Számtalan vegyszert, gyógyszermaradványt, műtrágya származékot tartalmazhat a víz. Ezekkel az anyagokkal reakcióba lépve a klór újabb az egészségre ártalmas vegyületeket hozhat létre. A klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok, trihalometánok kiemelten rákkeltők!

Egészségünk érdekében minden felhasználás előtt a csapvízből a klórt és a káros klórvegyületeket el kellene távolítani!

A ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz (vagy a kádba engedett víz) szűrésének, klórmentesítésének a KDF technológia.

Minősítésed: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus