Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Május elsejei majális Mezőkövesden a Zsóry fürdőben

Május 1 a munka, a szerelem és a termékenység ünnepe.
A munka ünnepeként való megemlékezés 1886 óta ismert. Amerikából ered, ahol a munkásszakszervezetek a 8 órás munkaidő bevezetéséért sztrájkot szerveztek. Ennek előzményei egészen 1817-ig nyúlnak vissza, amikor is az addig 10-16 órásmunkaidő csökkentését 8 órára akarták mérsékelni a „8 óra munka, 8 óra rekreáció, 8 óra pihenés” szlogennel.
Ezen a napon világszerte ünnepelnek, majálisokat rendeznek.
Mezőkövesden is hosszú évek óta változatos programok vannak május elsején a városban és az utóbbi években a Zsóry fürdőben is.
Május 1. a szerelem ünnepe is. Régen a fiúk májusfát állítottak a nekik tetsző lányok kapujába a mit színes szalagokkal díszítettek fel. A jegyben járó lányok májuskosarat kaptak a vőlegényüktől. Ezek a szokások néhol még ma is élnek, de egyre inkább a folklór részévé váltak. A rómaiak Florália ünnepe szoros összefüggést mutat a május elsejei pogány népszokásokkal.
Mivel ez a nap munkaszüneti nap a világon mindenhol programok sokaságával ünnepelnek. Mezőkövesden a Zsóry fürdőben idén is megrendezésre kerül a Zsóry Majális, sok zenével, tánccal, vidám műsorokkal, szabadtéri főzéssel egybekötve. A Zsóry fürdő területén 10-14 óráig „civil forgatag” címmel színpadi programok, valamint a felállított sátrakban különféle foglalkozások, bemutatók tekinthetők meg. 14 órától zenés gyerekműsor a Pom-pom família előadásában majd a Sógorok műsora, 16 órai kezdettel pedig Csepregi Éva szórakoztatja az érdeklődő közönséget. Az egész napos rendezvény a Zsóry fürdőbe megváltott belépőjeggyel látogatható.
Érdemes felkeresni Mezőkövesdet ebből az alkalomból, hiszen ebben az évben egy hosszú hétvégét lehet eltölteni a Zsóry fürdő közelében található szálláshelyeken, apartmanokban. Bátran keressék fel a Kisfa Apartmant akik igényes szállást keresnek. Ilyenkor rendszerint az apartmanok tulajdonosai kedvezményeket biztosítanak a szálláshelyeken. Aki ellátogat a Zsóry fürdőtől 3 km-re található Mezőkövesdre is sok érdekesség, látnivaló közül csemegézhet.
A Zsóry fürdői majális nagyon népszerű vendégeink körében, hiszen nemcsak a fürdő áldásos hatását élvezhetik, hanem szórakoztató, érdekes programokon is részt vehetnek a kedves vendégek.
A szállásról bővebb információt a honlapunkon talál, amit itt ér el.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus