Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Milyen felvonókat különböztetünk meg napjainkban?

A felvonók, más néven liftek, emberek és tárgyak szállítását teszik lehetővé épületekben, bányákban vagy hajókon. A felvonók hajtása elektromotorokkal történik, az ehhez szükséges energiát pedig vagy hidrosztatikus hajtás közvetít a felvonó felé, vagy olyan kötélrendszer, ami ellensúlyokkal kombinált. A hidrosztatikus hajtásnál a motor a szivattyút hajtja. Az építészetben számtalan előírás van, a liftekkel kapcsolatban például meg van határozva, hogy milyen emeletmagasságtól kötelező a beépítésük.

Nézzük hát a felvonók, liftek típusait!

A legelterjedtebb a standard felvonó, a legtöbb helyen ezzel a típussal találkozhatunk. Standardból megkülönböztetünk hidraulikus és villamos üzemű lifteket, valamint gépház nélkülit és gépházasat. A standard liftek fülkéje többféle kialakítású lehet, van porfestett, skinpate oldalfalakkal megépített, de találkozhatunk rozsdamentes variációkkal is.

A másik legismertebbek a teherfelvonók, amelyek nagyobb mennyiség vagy nagyobb tömegű berendezések szállítására szolgálnak, például egy panelház tizedik emeletéről nagyban megkönnyítik a költözéssel, cipekedéssel járó nehézségeket. Kialakításuk jellemzően egyszerű, funkcionális, és jelentős teherbírással rendelkeznek.

Vannak kisteher felvonók is, amelyek igény szerint alakíthatóak a parapetes vagy padlórakodás alapján. Ilyenek például az ételliftek is, ezeknek a feladata, hogy megkönnyítsék az ételek, illetve a tányérok, edények, evőeszközök szállítását az emeletek között. Nem kell hozzájuk vasbeton akna, mint a nagyobb teherliftekhez, mivel saját önhordó acélszerkezettel rendelkeznek, ezt bármivel lehetséges burkolni.

A panoráma felvonók exkluzív megjelenést biztosítanak, ugyanis valamelyik oldaluk biztonsági üvegből készül. Jellemzően szállodákban, nagyobb bevásárlóközpontokban találkozhatunk ilyenekkel. Vannak olyan típusúak is, ahol a padló is biztonsági üveggel lett ellátva. A home liftek pedig magánlakásokba alkalmasak. Ezek a fajta felvonók egyedi igények alapján is megtervezhetőek.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus