Munkaalkalmassági vizsgálat

A munkavégzés egyik, törvény által is előírt feltétele, hogy a munkakörülmények és a dolgozó is a munkára kész, biztonságos állapotban legyenek, a személyi és anyagi biztonságot ne veszélyeztessék. A munkavállalók egészségi állapotának rendszeres ellenőrzése, valamint az akut esetek időben és szakszerűen történő ellátása a foglalkozás-egészségügy fő területe. A munkaalkalmassági vizsgálatok jelentős szerepet töltenek be nem csupán a diagnosztizálásban, de a megelőzésben is. A fizikai és a szellemi munka más-más veszélyeket hordoz magában. Attól, hogy valaki egy asztalnál ülve, számítógépes munkát végez még számos negatív hatásnak van kitéve a szervezete. A ülő munkavégzésből eredő gerincproblémák, a levegőben levő szálló por koncentráció és még sok tényező negatív hatással lehet rá; nyilvánvaló, hogy a nehéz fizikai munkavégzés sokkal gyorsabban és szemmel láthatóbban terheli meg a szervezetet, de például a stressz miatt kialakuló magas vérnyomás alattomosan teheti tönkre az egészséget.
Fontos tehát, hogy szakszerű üzemorvosi vizsgálatokkal ne csak kezeljük, hanem lehetőleg előzzük meg a bajt. Ajánlott rendszeres munkaegészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni. Természetesen lehetőség van akár alkalmazottként, akár magánszemélyként individuális, vagy akár komplex menedzserszűrésen is részt venni. Laborvizsgálatoktól kezdve a pszichológiai tesztekig számos problémára idejében fény derülhet, így a megfelelő kezeléseket megfelelő időben el lehet kezdenki.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus