Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

Napelem rendszerekről és működésükről

A napelemes rendszerek használata ma már egyáltalán nem egy elképzelhetetlen dolog. Megfizethető árakon lehet hozzájutni kiváló minőségű napelemes rendszerekhez, amik évekig kiszolgálnak minket, és bőven visszahozzák a beléjük fektetett pénzt és bizalmat. De mik is ezek és hogyan működnek? Miért jó ez bárkinek is?

A napelem egy olyan fotóvillamos eszköz, amely a nap, illetve egyéb fények sugárzási energiáját elektromos árammá alakítja át. Ez egy rendkívül környezetbarát, könnyen és olcsón fenntartható, halkan üzemelő rendszer, amivel az otthoni áramellátást remekül ki lehet egészíteni, így csökkentve a villanyszámlát, valamint hétvégi házak, nyaralók időszakos használatához is elegendő áramot termelhet ahhoz, hogy ide ne is kelljen feltétlenül áramot bekötni. Magyarországon a napfénytartam - avagy az az idő, ami alatt a felszínt napsugárzás éri - tekintetében kiváló helyzetben van, hiszen a területünk java részét sok ideig éri napfény. Ez akár otthoni, akár ipari áramtermelésre is megfelel. Otthonra is kiépíthetőek már olyan napelem rendszerek, amikkel a háztartásban használt áram java részét magunk termeljük meg, és csak a többletet kapjuk közüzemileg. Egy ilyen rendszer ugyan nem olcsó, de nem kell hozzá sok idő, hogy visszahozza az árát, és a belé fektetett bizalmat.

Még nincs szavazat