Az Energetikai Tanúsítvány változásai 2013-ban

A 40/2012 BM rendelet új változtatásokat hoz az Energetikai Tanúsítvánnyal kapcsolatban.

A kormányzat tovább halad az úton, melyen fontos szerep jut a lakás zöldkártyának.

2013. januárjától már az 50nm alatti alapterületű házak esetében is kötelező az Energetikai Tanúsítvány elkészítése.

Aki eladás, vagy bérbeadás céljából hirdeti ingatlanát, annak fel kell tüntetni a hirdetésben az ingatlan energetikai besorolását. Itt fontos megjegyezni, hogy nem kötelező, csak akkor ha van, ha már elkészült.

Más kérdés, hogy az érzékenyebb vevők olyan ingatlanokat fognak keresni, amelyeknél hivatalos papíron szerepel, mennyibe is kerül majd nekik hosszú távon az adott ingatlan fenntartása.

Az adásvételi szerződés megkötésekor azonban már nem lehet kibújni a rendelet előírásai alól, hiszen írásban kell nyilatkozni a feleknek, hogy megtörtént az energetikai tanúsítvány átadása - átvétele.

Kötelező eleme lett az Energetikai Tanúsítványnak a felújítási javaslat, mely nagy segítség lehet a vevők számára. Itt fel kell sorolni azokat a felújítási munkákat, melyek elvégzése után nő az ingatlan energetikai besorolása.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus