Szavazz gyorsan!

A Hírszőnyeg alapelvei:
  • Gyorsaság
  • Értékelés

24 órán belüli Google indexálás!

Azonnal megjelenítjük a híreket! 24 órán belül indexálja a beküldött tartalmat a Google! Küldd be a cikkeidet és tapasztald a gyorsaságot. Értékeld a híredet és a többi cikket. A megszerzett minősítés alapján kerülnek pozicionálásra a tartalmak.

A ciszterna mire jó?

Azért, hogy a ciszternák fontosságát megmagyarázzuk, érdemes kitérni arra, hogy az utóbbi 20 évben mennyire megváltozott az éghajlat Magyarországon és világszerte egyaránt. Egyre szélsőségesebb és szeszélyesebb az időjárás, vannak olyan telek, amikor már csak egyszer, kétszer kell havat lapátolni, nyaranként párás meleg köszönt ránk, miközben a lehulló csapadék mennyisége, ha nem is változott sokat, de az eloszlása annál inkább. Nem ritkák a nagy esőzések, amikor akár 20-30mm eső is leesik egy nap leforgása alatt, míg vannak olyan hetek, két hetek, akár hónapok is, amikor alig esik csapadék. Ez tavasszal és nyáron kiváltképp káros a mezőgazdaságra, hiszen a növények nem kapják meg a fejlődésükhöz szükséges, éltető vizet. Ezért fontos az, hogy a nagy mennyiségben leömlő csapadékot össze tudjuk gyűjteni, és tárolni tudjuk azt. Ebben játszik nagy szerepet a ciszterna, amely egy nagy felépítmény, vagy földbe betonozott építmény, amely egy nagy víztárolóként funkcionál. Sokszor betonból van a fala, azonban fontos kritérium, hogy a fénytől elzártan lehessen benne vizet, csapadékvizet tárolni, valamint ne melegedjen túlságosan fel a víz benne, hogy nehogy elszaporodhassanak benne a káros mikroorganizmusok. Ciszternákat egyébként már régóta használ az ember, a száraz területeken már több ezer éve összegyűjtötték a vizet, amelyet a maihoz hasonló ciszternákban tároltak. Persze betonfalról és búvárszivattyúról ekkor még nem hallottak őseink.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus