Egzotikus trükökk a ragyogó hajért a Salon 21 Fodrászatban

A száraz, fénytelen haj nemcsak külsődet, hanem a közérzeted is lehangolja. De mi gondoskodunk arról, hogy hajkoronád mindig egészséges maradjon!

Hajunk hasonló módon viselkedik, mint a bőrünk: ha nem a megfelelő módon tápláljuk, egyértelmű jelekkel tudatja ezt velünk. Elegendő alvásra, nyugalomra és kiegyensúlyozott étrendre van szüksége ahhoz, hogy fényes legyen. De elkerülhetetlen az egészséges fejbőr is a hajad szépségéhez.

Az ázsiai nők ragyogó hajkoronájukról (is) híresek. Hogy miért mindig olyan szép a hajuk? Mert leginkább a hagyományos ápolási technikákra alapoznak, nem pedig a legújabb termékek használatára. Elsősorban vitamin-dús tápanyagokat fogyasztanak, amelyek alapvetőek a hajszálak fejlődésében: rengeteg zöldséget, gyümölcsöt és gabonát esznek. Ugyanakkor természetes módon gondozzák fürtjeiket, mellőzve a kémiai anyagokkal felfújt samponokat, készítményeket: a kókusztej, avokádó, olívaolaj mind jótékony hatással bír.

Száraz hajra a legalkalmasabb, ha egy avokádóból pépet készítesz, és azt a hajadba masszírozod. Hagyd 15–20 percet. Vagy kókusztejet dörzsölj a hajadba és fejbőrödbe, majd hagyd pár órát hatni. Fontos, hogy tiszta vízzel addig öblítsd mindkét esetben a hajad, míg tiszta és selymes nem lesz.

Fénytelen hajra a következő a megoldás: két reszelt sárgarépával masszírozd át a hajad, függetlenül attól, hogy az nedves vagy száraz. Csavard a fejed egy törülközőbe, és pihentesd 15–20 percig. Csavarj ki egy citromot, a levét pedig vegyítsd fel egy csésze vízben. Használd ezt öblögető vízként, miután besamponoztad a hajad.

Vastag szálú hajra ajánlott a tojásból készített maszk. Verj fel két tojást, majd vidd fel a hajadra. 10 perc után lemoshatod. Ez a módszer egyébként a haj növekedését is serkenti.

Szalon 21 Fodrászat

Budapest XXI. kerület Széchenyi István utca 64

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus