Hogyan születik a TripAdvisor népszerűségi értékelése?

Az interneten keresztül beküldött vendégértékelések iszonyatosan sokat érnek mind a hoteleknek, mind az éttermeknek, vendéglátóegységeknek, bároknak, szórakozóhelyeknek, hiszen utazás előtt nem kevesebb, mint a potenciális utazók 95% ezek alapján az értékelések alapján dönti el, hogy milyen helyeket látogasson meg, hol foglaljon szobát nyaralása/telelése/üdülése során. Így nyilvánvaló, hogy a hoteleknek, szállodáknak (mind minden egyéb vendéglátó egységnek) törekedniük kell arra, hogy a lehető legjobb értékeléseket kapja online.

A hazánkban kevésbé ismert Yelp, a Google és a Facebook értékelések mind nagyon sokat érnek, de egyik sem ér fel a TripAdvisor revirew értékéhez. Nem véletlenül, hiszen a TripAdvisor a világ legnépszerűbb utazós weboldala, amelyet mára havonta kb. 455 millióan keresnek fel, és ez a szám egyre csak növekszik. Így a TripAdvisornak jelentős hatása van az egész turisztikai iparágra.

Hogyan működik a TripAdvisor népszerűségi algoritmus?
Ahhoz, hogy egy szálloda igazán jól teljesítsen a TripAdvisoron, annak menedzsmentjének tudnia ismernie kell a népszerűségi algoritmus rangsorolási metódusát.

Az algoritmust nem rég, idén márciusban frissítették utoljára. A cél az volt, hogy a bot még igazságosabban rangsorolja a helyeket a népszerűségi listán. Ezt úgy kell érteni, hogy figyelembe veszi a rendszer az időintervallumot, hogy milyen hosszú ideig volt képes jól teljesíteni egy adott szálloda. És jutalmazza azokat a helyeket, amelyek igazán hosszú távon teljesítenek jól, és kapnak jó értékeléseket, szemben azokkal, akik rövid időre, de kiemelkedő értékeléseket kapnak. Az algoritmus értékelési szempontjai a minőség, a korábbi teljesítmény, valamint az értékelések, ratingek mennyisége.

Ha Budapestre utazik, és még nincs szállása, akkor csak ajánlani tudjuk a Hotel Budapest Szőnyi *** Superiort, amely a TripAdvisoron és a Google értékelései között is nagyon magas értékeket kap folyamatosan. Amennyiben a budapesti hoteleket is magába foglaló, Tripadvisor értékelésekről olvasna még többet, kattintson.

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus