ISO 9001-2015 – A minőségirányítás szabályozása

Az ISO 9001 minőségirányítási rendszer (MIR) egy olyan szabvány, ami egy szervezet működésének modelljét foglalja írásba. Általánosságban megfogalmazza azokat a követelményeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeresen működjön, gazdaságos legyen és a vevőkört pedig elégedettség töltse el. Legyen szó akár szolgáltatásokról, vagy termékekről, minden esetben fontos a vevői követelményeknek megfelelni. Az ISO 9001 rendszer segítségével könnyebben meg lehet tartani a meglévő ügyfeleket, újabbakat szerezni, valamint ellgedettségi szintüket egyre jobban növelni.

Milyen információkat tartalmaz a MIR?

Leírja magát a szervezetet, annak környezetét, de a vezetéssel, tervezéssel kapcsolatos tudnivalókat is kifejti. Megtalálhatóak benne a teljesítményértékelések, fejlesztések tervezete, az alkalmazási területek pontos leírása, illetve különféle szakkifejezések és azok meghatározása.

Mi a célja a szabványnak?

A cél, hogy a cég üzleti eredményei kiválóak legyenek, és a vállalat értéke is folyamatosan növekedjen. Átláthatóbbá teszi a szervezetet, egyértelmű lesz a felelősök hatásköre. Törekszik a vevőkör bővítésére, tehát a tanúsítvány marketing célokra is gond nélkül felhasználható.

ISO 9001-2015

Összesen 10 fejezetetből áll, amelyben a fogalmak pontosítva vannak, illetve kisebb módosítások is történtek az ISO 9001-2008-hoz képest. Tartalmazza az ügyfélközpontúságot, vezetést, emberek bevonását, folyamatokat, fejlődési ütemezést, kapcsolatok kezelését, és a bizonyítékokon alapuló döntéshozatalt is. Részletesen kitér arra, hogy mik is azok a követelmények, amelyeknek mindenképp meg kell felelnie a társaságnak, a termékek, a szolgáltatások és a működéssel kapcsolatos területeken egyaránt.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus