Lassú laptopod? Bővíts SSD-re !

Lassú laptopod? Bővíts SSD-re !

SSD bővítés, gyorsítás

Felgyorsult világunkban szinte mindenkinek az a legfontosabb, hogy minden azonnal történjen… azonnal hozzák ki az étteremben a friss, meleg ételt vagy azonnal a bekapcsolás gomb megnyomása után induljon el a számítógépünk. Nos, cikkünkben az utóbbiról lesz szó…

SSD bővítés, gyorsítás

Hogyan érhetjük el, hogy gyorsabb és „fittebb” legyen a laptopunk vagy az asztali számítógépünk? Igazából tarthatod teljesen üresen is a gépedet, hiszen sokak szerint, ha nincs, mi leterhelje, akkor nagyon-nagyon gyors lesz, azonban ez egy hatalmas tévhit. Nem az adatok mennyisége határozza meg, hogy gyors vagy lassú az eszközöd sebessége, tehát akkor mi okozhatja a lassúságot? Több oka is lehet, pl. az egyik, ami biztosan lassítja Operációs rendszerek napi szintű szoftverfrissítése vagy egyéb feltelepített szoftverek működése. Ilyenek pl. vírusirtó, irodai szoftverek egyéb karbantartó programok összessége.

Mivel már nem kilobytokban beszélünk, hanem terrabytokban, ezért az Operációs rendszerünk nem tudja olyan gyorsan feldolgozni a kapott frissítést, és ha még emellett HDD-én (merevlemezen) fút az Operációs rendszerünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy lassabb lesz a gép működése.

Mi lehet a megoldás? Válts SSD-re!

SSD bővítés, gyorsítás
Hogyan, és mii is az?

Mi az az SSD? Teljes nevén Solid State Drive, vagy magyarul úgy fordíthatjuk, hogy félvezető alapú meghajtó. Az SSD egy mozgó alkatrészek nélküli tároló eszköz, mely azáltal, hogy nem tartalmaz mozgó részt kevésbé sérülékeny, mint az egyéb merevlemezek, vagy hajlékony lemezek. Azonban igaz, hogy alapvetően ez egy tároló eszköz, legtöbben mégsem tárolásra használjuk, csupán gyorsító eszközként a meglévő tároló rendszerünk mellé, pl. a merevlemezzel összekötve.

Számos előnnyel rendelkezik ez a kis szerkezet, néhány közülük:open-hard-drive-1200164_1280

sokkal rövidebb lesz az indulási idő
akár több tízszeresére is nő az írási és olvasási sebesség
írás: 33 mikroszekundum, még merevlemezeknél ez 5,5-12 miliszekundum is lehet.
olvasás: 12,5 mikroszekundum, még merevlemezeknél az íráshoz hasonlóan ez 5,5-12 miliszekundum is lehet
alacsonyabb lesz az áramfelvétel, illetve kisebb a hőtermelés, és a legjobb, hogy szinte nulla zajjal megy a gép.
kis helyen elfér, kis mérete miatt
mechanikailag tökéletesen megbízható, mivel képes elviselni a legtöbb külső hatást.
Azonban sajnos hátránya is van, bár jóval rövidebb a lista, csupán egy említésre méltó dolog:

az újraírások száma korlátozva van, de persze elég nagy számról beszélünk, így nem gondoljuk, hogy ez nagy hátrány lenne - korábban 3000-10 000-szer volt írható, manapság ez akár az 5 milliót is elérheti – átlagos felhasználás mellet ez 8-10 évet jelent.
Ha fontos számodra is, hogy gyors és megbízható legyen a géped, ha dolgozol vele, sok adatot tárolsz rajta, mindenképpen érdemes beszerezned egy jó fajta SSD-t.

Megfelelő SSD megvásárlásához, vagy beszereléséhez szívesen nyújtunk segítséget számodra, keress minket bizalommal.

Minősítésed: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus