Pédaképek a cicák

Sokszor elgondolkozunk azon, hogyan is tudnak házi kedvenceink, vagy „nagy testvéreik”, a vadonélők: oroszlánok, leopárdok, tigrisek és más macskafélék oly könnyedén és főleg csendben szökellni a mégoly nehéz talajon is. Nos a válasz nemcsak a csontozatukban és inaikban keresendő, hanem „cipőcskéikben” is. A macskafélék járásának rugalmasságát nagymértékben segíti speciális lábfej-kialakításuk.
Ezt a modellt tartották szem előtt azok a tervezők, akik az Assonál megalkották a kicsinyek számára a puhatalpú cipőket. A gyermek életének első két évében a lábfej csontozata még igencsak alakítható – képlékeny. Jórészt ekkor dől el, hogy felnőttkorban mennyire lesz terhelhető a láb, s mivel ez a végtag viseli súlyunkat egész életünkön át, fontos a róla való gondoskodás, főleg azokban az időkben, amikor még aránylag könnyen tehetünk, jót s rosszat is vele. Nem véletlen, hogy a természeti népek kevés ortopédiai problémával küszködnek; hiszen mezítláb járnak. Ezt a XXI. század civilizált európai polgára már nem teheti meg. Segítheti viszont gyermekét, hogy hasonló környezetet teremtsen lába számára, mintha nem hordana lábbelit, miközben mégis védve van a lába.
Ez a felismerés, no meg a kis- és nagymacskák tanulmányozása hozta meg a tervezők számára az ötletet, hogy puhatalpú cipőket készítsenek a 0-3 éves gyermekek számára. Így fejlődik a láb csontozata a leginkább természetes módon, hiszen a puhatalpú cipő viselésével a gyermek járás közben használja és fejleszti a lábujj és talp izmait. A talp reflexpontjait is természetes ingerek érik, ezáltal jótékony hatással van az egész szervezet működésére.
A cicák persze nem válogathatnak, ők a saját bőrükből készült cipőcskét viselik. A gondos szülőnek azonban nem mindegy, mit ad a kicsi lábára. Fontos a minőségi bőr alapanyag, hiszen ez biztosítja a
cipő megfelelő szellőzését és megakadályozza gyermek lábának befülledését, izzadását. A jó puhatalpú cipő talpa 3 rétegű. Az erős, hasított bőrtalp garantálja a csúszásmentességet és segíti a gyermeket abban, hogy biztonságosan érezze a talajt. A rázkódás csillapítását 3 mm vastag puha szivacsbetét biztosítja. A talp belsejét könnyű és puha bélésbőr borítja, óvva az apró lábakat. A legjobb puhatalpú cipők gumírozott bokapántot is tartalmaznak, ez biztosítja, hogy a cipő felhúzása gyors és kényelmes legyen, ugyanakkor biztonságosan megtartja a cipőt a gyerek lábán.
Nem utolsó szempont a dizájn sem, hisz a szülők és gyerekek együtt választják ki a nekik tetsző termékeket. Ebben nagy választékot talál az érdeklődő.
A www.tarkapakk.hu csapata azt a küldetést vállalta, hogy a legjobb anyagokból készült cipőket kínálja a kicsiknek. Ehhez kiváló partnert talált az ASSO cipőgyárban, és így puhatalpú cipőinek kizárólagos forgalmazója. Az ötletet a nagymacskák adták, az emberi tudás és szakértelem továbbfejlesztette. Ma talán most már ők is irigykednek a tarkapakk ASSO cipőire.

Minősítésed: Nincs Átlag: 4 (3 szavazat)

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus