A puffadásért nem a glutén felel?

A búzában, árpában és rozsban található glutént jó ideje összefüggésbe hozzák a puffadással, hányingerrel és gyomorgörcsökkel, és sok híresség, köztük Gwyneth Paltrow színésznő is, kerüli a fogyasztását. A legújabb kutatás szerint azonban nem feltétlenül ez a ludas; a puffadásért a gyümölcsök, a hüvelyesek, sőt a gyakori édesítőszerek lehetnek a felelősek.

Peter Gibson, a Monash Egyetem és a melbourne-i Alfred Kórház professzora az elsők között állította, hogy a gluténérzékenység állhat a puffadás hátterében. Most azonban már úgy véli, hogy ezeket a tüneteket valójában a FODMAP nevű rövidláncú szénhidrátok okozzák, amelyek sok gluténtartalmú élelmiszerben is előfordulnak. A Business Insider legújabb számában a professzor elmondta, hogy ezek a szénhidrátok a bélrendszerben megerjednek, ami azt jelenti, hogy folyadékot vonnak be, és gázok termelődnek. Ez pedig puffadást, flatulenciát, gyomorrontást és egyéb tüneteket okoz...

Még nincs szavazat

Ments meg egy dokit!

Ne használj orvosi maszkot! Hagyd meg azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvány idején! Készíts, vásárolj mosható textil maszkot! Így nem a világszerte szűkös készletű orvosi maszkokat használod, és jut azoknak, akiknek legjobban szükségük van rá.

Ments meg egy dokit! Eljött a Te időd, amikor már nem hanyatt fekve otthon mented meg a világot, hanem teszel is valamit.

Ments meg egy dokit! Ezzel lehet,hogy szeretteid közül is megmentesz valakit. Ne késlekedj, cselekedj!

Ments meg egy dokit! Nézd meg a kihívást, és add tovább! Légy gyorsabb, mint a vírus! Most használd a szociális hálókat, mert életeket menthetsz.

És ments meg egy dokit!

Google+

Link Portas Linkkatalógus